Institutul Național de Statistică a publicat evoluția cifrei de afaceri din industrie, în luna martie 2020 și pe primul trimestru din acest an.

Chiar dacă declanșarea epidemiei în România s-a produs la finalul lunii februarie, activitatea industrială a fost afectată mai mult în a doua jumătate a lunii, odată cu impunerea stării de urgență. Cifrele publicate de statistica oficială arată o influență mai gravă asupra cifrei de afaceri a industriei extractive, deja afectată de scăderea prețului petrolului, anterior declanșării pandemiei.

În indici de volum, INSSE comunică faptul că în luna martie 2020, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 3,4%, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,4%.

În perioada 1.I – 31.III.2020, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2019, producţia industrială a fost mai mică cu 5,9% ca serie brută și cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday