UPDATE: Sindicatul olandez de piloți de linie anunță că și piloți din Olanda se vor alătura grevei, pentru 24 de ore, scrie AFP.

Patru sute de piloți din zece aeroporturi germane au anunțat că greva va începe vineri la ora 01:01 GMT (03:01 ora locală) și se va încheia sâmbătă, 11 august la 00:59 GMT (02:59 ora locală), potrivit AFP. Cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea salariilor.

,,Ne pare rău pentru pasagerii afectati. Responsabilitatea revine conducerii Ryanair”, a declarat presedintele sindicatului Cockpit, Martin Locher, într-o conferință de presă.

Totodată, 146 de zboruri dintre cele 2.400 prevăzute în Europa pentru ziua de vineri au fost deja anulate din cauza grevelor piloților din Irlanda, Suedia și Belgia.

Amintim că  la sfârșitul lunii iulie o altă grevă a avut loc în Spania, Italia, Portugalia și Belgia. Au fost anulate aproape 600 de zboruri, care au afectat circa 100 de mii de pasageri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday