Despre

CINE SUNTEM ŞI CE VREM

Biziday este firma care a produs emisiunea Ora de Business de la TVR2 şi pastila cu acelaşi nume de la Europa FM. Nu avem pretenţii de analişti, specialişti, etc, ci doar de jurnalişti. Noi încercăm să facem însă un soi mai prăfuit de jurnalism – punem informaţiile în context şi încercăm să le găsim semnificaţiile.

SCURT ISTORIC

O să râdeţi, dar Biziday este, într-un fel, strămoşul BizBazar-ului de la Antena 3. Aceasta a fost prima propunere dintr-o listă de zece, în care BizBazar era pe poziţia zece. Era în 2005 şi, pentru că Antena 3 nu a vrut acest brand, l-a înregistrat Moise, care a şi înfiinţat atunci firma cu care a produs emisiunea timp de patru ani. În 2009, firma Biziday şi-a suspendat activitatea din cauza impozitului forfetar, dar a ieşit din amorţeală în septembrie 2010, când a câştigat concursul de formate de la TVR pentru emisiunea Ora de Business.

Apoi Biziday la TVR și, din toamna 2015, la Digi24.

Între timp am evoluat, pentru a ne putea finanța producem publireportaj, reclamă și am dezvoltat pentru asta o structură profesionistă, inclusiv pentru vânzări (click aici pentru a contacta echipa de vânzări).

ECHIPA

În acest moment suntem 13. Moise (Guran – solist), Alepse (Alexandru Năstase – producător), Simona (Popa – redactor), Livia (Miftode – redactor), Victor (Marin – redactor), Lucian (Stan – adminul care păzește site-ul)  Nicoleta (Lazăr – redactor) şi Andra (redactor ). Din echipă mai fac parte Artistu’ Vasile (Alexandru Vasile – care ne face grafica), Emi (Vlad – PKG) şi Puştiu (Liviu Dumitraş – PKG). Gecui (Dan, zis Bunicu’) și Sili (Cosmin Silistraru) fac munca de producție în teren.

În cazul în care nu ştiţi ce e ăla un PKG, staţi liniştiţi, nu e un aruncător de grenade sau ceva similar. E un soi de editor de montaj, deci ceva mult mai paşnic.

BLOGUL

Acest loc este unul în care se pot schimba idei, de preferat într-un mod civilizat. Ne rezervăm dreptul să ştergem comentariile care pot jigni pe cineva.

Dacă doriţi să exprimaţi opinii politice o puteţi face în mod inteligent şi argumentat, indiferent de orientare dvs. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile pe care le bănuim de militantism de orice fel.

După cum probabil aţi observat, blogul a evoluat. În meniul principal găsiţi o pagină intitulată CAMPANIE, pagină unde veţi găsi episoadele din campania „Clubul celor care muncesc în România” – campanie pentru susţinerea produselor fabricare în ţara noastră, derulată în parteneriat cu Digi24. Materialele sunt filmate în fabrici şi uzine, cu personaje reale, în situaţii obişnuite de viaţă, care ajung să conştientizeze că, dacă îşi cheltuiesc banii pe produse româneşti, plătesc, de fapt, salariul unui alt român. Sunt filme scurte, cu o durată de aproximativ 3-5 minute, practic scurte lecţii de economie elementară, menite să schimbe optica românilor în legătură cu produsele româneşti.

FINANŢARE

Echipa noastră se finanțează împărțind spațiile publicitare de pe DIGI24 și EuropaFM În conformitate cu acordul pentru o presă curată, publicăm în tabloul de mai jos, lista finanțatorilor Biziday, cu mențiunea că aceștia sunt așezați în ordinea mărimii lor de la stânga la dreapta, cei mai importanți fiind Banca Transilvania, Aegon și Continental. Noi le mulțumim însă tuturor, căci sunt companii care înțeleg și sprijină jurnalismul independent, dialogul civilizat și educarea publicului în spiritul adevărului

11270170_10200787129956500_1860429950_o

 

Contractul cu Digi24 este în mare cam același tip de înțelegere ca și cea pe care am avut-o cu TVR, un parteneriat în care ne-am asociat pentru producerea emisiunilor difuzate, Digi pune la dispoziţie infrastructura şi nu plăteşte nimic altceva Biziday, încasează însă un procent din parteneriatele încheiate pentru Clubul celor care muncesc in Romania şi vinde jumătate din publicitatea de pe emisiunea Biziday. Cealaltă jumătate o vindem noi, pentru a ne putea plăti salariile şi celelalte costuri de producţie. Regăsiţi EuropaFM printre finanţatorii emisiunii pentru că deşi avem o înţelegere de producţie şi cu postul de radio pentru pastila Biziday, acesta ne plăteşte pentru emisiunile România în Direct.

Firma Biziday Consulting are de unic acţionar pe Moise Guran, nu are datorii la stat iar balanţa simplificată pe anul 2014 se prezintă astfel:

balanta 2014

Le mulţumim de asemenea băieţilor de la 3Waves Net SRL, cei care ne fac siteul şi îl administraeză (şi, credeţi-mă nu e uşor, având în vedere traficul), le mulţumim şi celor de la PRESSLABS.COM pentru asta şi îi asigurăm că ne străduim să le facem în continuare viaţa grea, prin creşterea permanentă a numărului de vizitatori.  🙂

Pentru orice fel de sesizare transmiteti un mesaj pe https://www.facebook.com/moise.guran

Presslabs este o platformă specializată de gazduire de înaltă performanță pentru WordPress, concepută în Timișoara, cu infrastructură globala și cu clienți de pe toate continentele.