Potrivit datelor obținute de publicația americană, acțiunile Twitter privind combaterea dezinformărilor online s-au dublat începând cu luna octombrie a anului trecut, după mai multe dezvăluiri privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, cu ajutorul conturilor false.

Washington Post scrie că vicepreședintele Twitter, Del Harvey, a declarat într-un interviu că rețeaua de socializare vrea să găsească echilibrul între promovarea discursului public și corectitudinea postărilor. ,,Twitter își dezvoltă capacitățile tehnice pentru a combate comportamentele malware. Libertatea de exprimare nu înseamnă prea mult dacă oamenii nu se simt în siguranță”, a mai spus vicepreședintele.

Pe de altă parte, Michael Patcher, analist la Wedbush a declarat că ,,Este greu de crezut că 70 de milioane de conturi au fost afectate, când Twitter are doar 336 de milioane de utilizatori activi pe lună. Probabil unele erau deja inactive”, potrivit Reuters.

Presa internațională scrie că Twitter a declarat de mai multe ori anul acesta că vizează descoperirea conturilor suspecte și că își propune să verifice autenticitatea proprietății unui cont.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday