Pentagonul analizează costul și impactul unei retrageri sau al transferului la scară largă a trupelor americane staționate în Germania, pe fondul tensiunilor în creștere dintre președintele Trump și cancelarul german Angela Merkel, potrivit unor oficiali.

Trump și-ar fi manifestat interesul pentru înlăturarea trupelor, în cursul unei întâlniri de la începutul acestui an la Casa Albă cu asistenți militari, au afirmat oficialii americani. Președintele SUA urmărește repatrierea militarilor americani, fiind vorba de trupe care includ aproximativ 35.000 de militari activi.

Intenția acestuia a alarmat oficialii europeni, care nu știu dacă Trump vrea să repoziționeze forțele americane sau dacă este doar o tactică de presiune înaintea summit-ului NATO de la Bruxelles, unde Trump va critica probabil din nou aliații Statelor Unite în ceea ce privește cheltuielile de apărare insuficiente.

Oficialii americani, care au vorbit sub anonimat, au subliniat că exercițiul se limitează la o analizare internă a variantelor. Armata militară superioară nu este încă implicată, iar Pentagonul nu a fost însărcinat să evalueze opțiunile.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-assessing-cost-of-keeping-troops-in-germany-as-trump-battles-with-europe/2018/06/29/94689094-ca9f-490c-b3be-b135970de3fc_story.html?utm_term=.cc9eb2587928

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday