Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în iulie, față de luna precedentă, ca serie brută cu 12,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,1%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. 

Față de perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 16,4% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 14,9%.

În primele șapte luni ale anului, volumul a scăzut, ca serie brută cu 3,7% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,7%., față de perioada similară a anului trecut.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 12,7%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 16,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 13,5%, în iulie, comparativ cu luna precedentă.  

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 9,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,3%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 8,2%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 10,9%, clădirile rezidenţiale cu 5,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,3%, potrivit comunicatului emis de INS.