Ministrul delegat al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, care și-a anunțat ieri demisia din funcție, susține că președinția Consiliului Uniunii Europene nu depinde de niciun demnitar și că procesul pregătirii acesteia este sub control. 

Negrescu a ținut să precizeze, înaintea discuțiilor ce vor urma în interiorul partidului, care au fost cele trei obiective pe care le-a propus la începutul mandatului de ministru: „consens politic și național în privința afacerilor europene și a mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, democratizarea și transparentizarea accesului la informația europeană și o nouă atitudine în domeniul afacerilor europene”.

Acesta a menționat că „cel mai important lucru este că tot procesul de pregătire a Președinției României la Consiliul UE este în grafic atât pe dimensiunea politică cât și logistică. Am mai spus public că am pregătit totul cu o echipă de specialiști foarte bine pregătiți în așa fel încât să nu depindă lucrurile de un demnitar sau altul. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore față de planurile aprobate de Guvernul României sau de Consiliul interministerial privind Președinția Consiliului UE prezidat de Primul ministru.”

Negrescu a arătat, totodaă, că președinția la Consiliul Uniunii Europene „este a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat. Pentru acest lucru este nevoie de un efort național și nu este prima dată când o spun” și a subliniat că politica pe care o susține este cea pentru idei și pentru viitor, motiv pentru care la plecarea de la birou, vineri, înainte de a-și da demisia, a lăsat „totul pregătit și la zi pentru următoarea săptămână de lucru.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday