Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că între 20 și 26 septembrie, s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-Covid un număr de 92 de mii de persoane, față de doar 40 de mii, imunizate în săptămâna încheiată pe 12 septembrie: “Practic constatăm o creștere cu 125% a persoanelor care s-au prezentat la Doza 1”.

Președintele CNCAV a explicat, în conferința săptămânală despre evoluția campaniei de vaccinare, că “la Pfizer este o creștere de 150%, la Moderna una de peste 160%, la Johnson&Johnson una de sută la sută, iar la Astra Zeneca este o creștere de 19%. Din cauza cererii crescute, mai multe centre de vaccinare au rămas fără seruri”.

Totodată, Gheorghiță a mai anunțat că până marți la ora 12, un număr de circa 14 mii de persoane au primit a treia doză de vaccin anti-Covd, iar alte peste 25 de mii erau programate pentru administrare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday