Participanții la studiu sunt adulți sănătoși, iar noul vaccin Pfizer se va administra în aceeași cantitate ca și actualul vaccin anti-Covid al companiei, în doze de câte 30 de micrograme. Vor fi evaluate gradul de siguranță și nivelul răspunsului imun. Potrivit companiei, faza studiilor clinice este împărțită în trei grupe de testare: 

  • Pe participanți care au primit – în urmă cu cel puțin 90 de zile și cel mult 180 de zile anterior studiului – două doze din actualul vaccin anti-Covid al Pfizer. Această grupă de persoane urmează să primească una sau două doze de vaccin împotriva variantei Omicron.
  • Pe participanți care au primit, în același interval de timp anterior studiilor clinice, trei doze ale actualului vaccin Pfizer. Această grupă de participanți va primi o singură doză de vaccin specific anti-Omicron.
  • Pe participanți care nu au fost încă vaccinați anti-Covid. Aceste persoane vor primi trei doze de vaccin împotriva Omicron dezvoltat de Pfizer.

În timp ce actualele cercetări și date arată că dozele booster continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva formelor severe ale bolii și spitalizării în cazul infectării cu Omicron, recunoaștem nevoia de a fi pregătiți în cazul în care acest nivel de protecție scade în timp, dar și de a oferi ajutor împotriva unei eventuale crize Omicron și a potențialei apariții a unor noi variante în viitor, a declarat Kathrin Jensen, coordonatorul-șef al departamentului pentru cercetare și dezvoltare a vaccinurilor din cadrul Pfizer.

La începutul lunii, directorul executiv al Pfizer declara că noul vaccin împotriva variantei Omicron va fi gata în luna martie. 

Sursa: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday