USR a arătat că nu susține un eventual pact pe Justiție propus de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, subliniind faptul că inițiativa „Fără penali în Funcții Publice” este singurul pact pe care partidul îl recunoaște și îl susține, potrivit unui comunicat de presă.

Documentul propus de Călin Popescu Tăriceanu este o dovadă a ipocriziei ALDE, dar și a complicității la distrugerea principiului supremației legii pentru a favoriza infractorii.”, spun membrii USR. 

Se menționează în comunicat faptul că Tăriceanu este aliatul loial al lui Liviu Dragnea și al PSD dintotdeauna, cel puțin în privința distrugerii Justiției independente. 

La fel ca aliatul său Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu a încercat, în trecut, desființarea DNA și decapitarea instituțiilor care luptă împotriva corupției. USR nu a uitat că liderul ALDE a condus un guvern care-și făcuse un obiectiv din oprirea luptei anticorupție și că a susținut un ministru al Justiției, pe Tudor Chiuariu, la fel de odios precum cel care deține azi portofoliul, din partea ALDE, Tudorel Toader”.

USR aduce în discuție recomandările Comisiei de la Veneția, care a arătat că legile Justiției și cele penale rezultate din Comisia Iordache nu au nicio legătură cu directivele și standardele europene în materie de drepturi ale omului și Justiție.

USR denunță documentul lui Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un pact al tăcerii si complicității în distrugerea justiției independente.”, se arată în comunicat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday