Uniunea Salvați România a reacționat după ce Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni TV că ,,fondul de rezervă al Guvernului este zero”, banii ,,fiind alocați pentru  inundaţii, calamităţi naturale și pesta porcină”.

Uniunea Salvați România reclamă într-un comunicat de presă că ,,ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici minte cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului”.

,,Guvernul PSD-ALDE nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toți banii din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocați la alte cheltuieli. În decembrie anul trecut, când se discuta bugetul pe 2018, domnii Eugen Teodorovici, Viorel Ștefan și Ionuț Mișa au scăzut fondul de rezervă al Guvernului de la 83 de milioane la doar 3 milioane.

USR a susținut la momentul respectiv că este absurd ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situații de criză, dar cei trei experți în finanțe ai PSD au ignorat această observație”, se mai precizează în documentul citat.

,,Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte ”urgențe”. O minciună! Nu au fost cheltuiți pe alte urgențe. Pur și simplu au fost luați din fondul de rezervă încă de când s-a făcut bugetul. Eugen Teodorovici este nu doar mincinos, ci și iresponsabil!”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday