Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este prima din România în Top Shanghai 2018, cunoscut drept „rankingul Shanghai al universităţilor -, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.”

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) îşi menţine poziţia printre cele mai bune universităţi ale lumii, conform clasamentelor internaţionale de referinţă în mediul academic european şi internaţional, ocupând cea mai înaltă poziție românească din Academic Ranking of World Universities/ARWU 2018 – cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor -, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.

În clasamentul general dat publicității miercuri, 15 august 2018, UBB se situează în intervalul 601-700, fiind urmată de Universitatea din București (UB), poziționată în intervalul 801-900 (http://www.shanghairanking.com/ARWU2018.html).

În ceea ce privește rezultatele pe domenii, potrivit datelor publicate în ultimele săptămâni de Academic Ranking of World Universities (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings), matematica din UBB are şi în acest an cea mai bună poziţionare în ARWU – Q3 (poziția 201-300 din 500 de poziții incluse în ranking, fiind pe primul loc în Romania), la nivel național și în cadrul UBB. La rândul său, domeniul administraţie publică, dezvoltat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din UBB, se află pentru prima oară în top 200, ocupând, alături de Academia de Studii Economice București, prima poziție la nivel național (poziția 151-200 din cele 200 de poziții incluse în clasament).

UBB este lider național, alături de Universitatea din București, și în domeniul Geologiei, situându-se între primele 500 de poziții în top Shanghai (poziția 401-500 din 500 de poziții), în timp ce domeniul inginerie chimică al UBB, poziționat în intervalul 401-500 (din 500 de poziții), ocupă locul trei în ţară, alături de alte universități românești de prestigiu.
În domeniul Fizică, UBB este poziţionată în intervalul 401-500 (din 500 de poziții), ocupând a doua poziție la nivel național.

Reamintim că în lume există aproximativ 27.000 de universităţi.”, se arată în comunicatul de presă al UBB.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday