Guvernul ungar a elaborat noi legi pentru a-i incrimina pe cei care ajută imigranții ilegali care solicită azil.

Dacă va fi aprobată în forma actuală, noua legislaţie va interzice oferirea de informaţii pentru cei care caută azil sau oferirea de mâncare şi consiliere juridică pentru aceştia. Constituția va fi, de asemenea, modificată pentru a împiedica alte țări din UE să transfere solicitanții de azil în Ungaria.

Prim-ministrul naționalist Viktor Orban sfidează politica UE privind migrația.

Ungaria, Polonia Cehia și Slovacia se opun unei scheme UE de relocare a 160 de mii de refugiați din Siria și Eritreea către partenerii UE din Italia și Grecia, unde taberele imigranților sunt supraaglomerate.

Surse BBC susțin că Parlamentul Ungariei dezbate proiectele de legi, în ciuda faptului că foarte puțini imigranți sau refugiați încearcă să intre în Ungaria acum, din cauza gardului de sârmă de la granița sudică.

Partidul lui Orban, Fidesz, are o majoritate de două treimi în parlament, iar votul asupra noilor legi este de așteptat să se întâmple săptămâna viitoare. Viktor Orban a fost reales luna trecută pentru un al treilea mandate în funcția de prim-ministru.

Legislația se numește “Stop Soros” și reflectă antipatia guvernului față de filantropul miliardar George Soros, pe care îl acuză că încurajează imigrarea musulmană în Europa. Soros, care s-a născut în Ungaria, a respins această acuzație marți, într-un discurs în cadrul Consiliului European pentru Relații Externe al think-tank-ului din Paris. Acesta susține că Orban contestă valorile fundamentale ale UE.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday