Un nou protest se anunță pentru această seară în Cluj-Napoca. Manifestanții se vor aduna în Piața Unirii, la ora 19:00.

„Modul în care, la ordinul omului de casă al cuplului Pandele-Firea, #JandarmeriaRomână a acționat la protestul din #10August din capitală este inacceptabil și impardonabil! S-au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea pașnică! Bătrâni și copii au avut nevoie de ingrijiri medicale, în timp ce dinspre Parlamentul European protestatarii primesc mesaje de susținere! Nu avem voie să ne lăsăm intimidați acum! Protestele PAȘNICE trebuie să continue! Ne vedem în continuare în Piață!”, au scris organizatorii pe pagina evenimentului.

Peste 80 de mii de persoane au protestat sâmbătă seara în București și în marile orașe ale țării, pentru a doua zi consecutivă. Spre deosebire de vineri seara, protestele nu au mai fost marcate de incidente violente.

Intervenția brutală a Jandarmeriei din seara precedentă, când peste 120 de mii de oameni s-au aflat în Piața Victoriei, a născut numeroase reacții și controverse, iar Parchetul a început o anchetă în care va verifica dacă forța nu a fost folosită în mod excesiv și nejustificat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday