Un jurnalist mexican a fost ucis în Quintana Roo, Mexic, au declarat autoritățile sâmbătă, fiind cel mai ecent caz în care un reporter a fost omorât înainte de alegerile prezidențiale pline de violență.

Presa locală a raportat că a fost împușcat într-un bar în jurul orei 10:00, vineri.

“Noi condamnăm acest incident și cerem ca biroul procurorului general să investigheze”, a declarat Guvernul statului Quintana Roo. “Noi reiteream angajamentul nostru de a garanta o alegere pașnică duminică, 1 iulie”.

Cetățenii merg la alegeri duminică, politicianul de stânga Andres Manuel Lopez Obrador fiind considerat cel mai probabil câștigător. Alegerile din 2018 din Mexicul au fost unele dintre cele mai violente din istoria modernă, cu zeci de politicieni uciși în întreaga țară.

Mexicul este una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști – 45 de jurnaliști au fost uciși în Mexic din 1992, potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor din SUA.

Quintana Roo a fost anterior una dintre cele mai sigure state din Mexic, plină de turiști și de stațiunile din Caraibe, însă securitatea s-a deteriorat rapid în ultimii ani.

https://www.reuters.com/article/us-mexico-violence/journalist-murdered-in-southern-mexico-before-sundays-elections-idUSKBN1JQ0ZT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday