Directorul aeroportului a precizat la Digi24 că nu există zboruri anulate, ci doar întârziate: “Nu sunt zboruri anulate, sunt întârziate. Probabil vor fi întârzieri de aproximativ o oră. Avem 6 zboruri care urmează să decoleze“.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au anunțat că incendiul s-a produs la trenul de aterizare al aeronavei Boeing 737 care opera cursa Hurghada (Egipt) – Cluj-Napoca.

La ora 19:56 a fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar salvatorii au mobilizat șase autospeciale. Toți pasagerii au fost evacuați în condiții de siguranță și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul, manifestat cu flacără deschisă la nivelul celor două trenuri de aterizare, a fost lichidat.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a spus la Atena 3 că toate cele patru cauciucuri ale trenului de aterizare din spatele aeronavei s-au spart. A indicat că o posibilă cauză ar putea fi viteza prea mare de rulare la aterizare, dar a precizat că specialiștii vor face verificări pentru a stabili cauza exactă.

Sursa foto: ISU Cluj.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday