Principalele măsuri restrictive:

  • Oamenii au voie să iasă din case doar pentru cumpărături esențiale și pentru tratament medical urgent.
  • Pentru călătorii între orașe este nevoie de aprobare oficială.
  • Școlile se închid.
  • Numărul de călători din transportul public este limitat.
  • Vânzările de alcool sunt limitate.

Dacă anul trecut, măsurile luate de Turcia pentru menținerea sub control a cazurilor de Covid-19 au fost lăudate de OMS, acum este printre cele mai afectate state din Europa. Deși sistemul sanitar turc este considerat eficient, dovadă fiind numărul relativ redus de decese, autoritățile sunt îngrijorate de creșterea rapidă a numărului de cazuri.

După o perioadă de restricții începând cu noiembrie anul trecut, numărul cazurilor zilnice a scăzut la aproximativ 6.000, la jumătatea lunii februarie. Totuși, după relaxarea restricțiilor, un nou val a lovit Turcia, iar guvernul a luat din nou măsuri, adoptând un nou set de restricții la începutul lunii aprilie. De această dată, măsurile nu au fost eficiente și numărul de cazuri a crescut rapid la peste 60.000 de cazuri noi pe zi și peste 300 de decese.

Președintele Recep Erdogan a afirmat că “într-un moment în care Europa intră într-o fază de redeschidere, trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000, pentru a nu rămâne în urmă”.

Potrivit specialiștilor, guvernul a ridicat restricțiile prea devreme, iar procesul de vaccinare nu a fost suficient de rapid. Peste 22 de milioane de oameni au fost vaccinați până acum, din populația de 82 de milioane. Turcia folosește în principal vaccinul Sinovac, precum și un număr mai mic de doze din serul produs de Pfizer.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday