Seismul cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs în provincia Malatya din Turcia, la o adâncime de 6 km. Malatya se află la 160 km nord de granița cu Siria. Autoritățile de la Ankara informează că cel puțin o persoană a decedat și alte 69 au fost rănite, iar zeci de clădiri s-au prăbușit.

Șeful Autorității pentru Gestionarea Dezastrelor din Turcia a declarat că echipele de căutare și salvare au fost trimise la cinci clădiri din regiune. Presa din Turcia informează că până acum au fost depistate două persoane prinse sub dărâmăturile unei clădiri. 

Seismul de astăzi are loc la aproximativ 3 săptămâni de la cutremurele din apropierea graniței cu Siria, în urma cărora peste 50 de mii de persoane au murit, iar zeci de mii de clădiri au fost afectate.

Guvernul de la Ankara a fost criticat în ultimele săptămâni de populație din cauza numărului mic de salvatori mobilizați în primele zile de după cutremure, dar și pentru faptul că nu a reușit să obțină mai mult ajutor internațional. 

Surse alternative: Reuters, Anadolu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday