Este pentru prima dată în ultimele două luni când pragul de o mie de cazuri este depășit. Cu toate că autoritățile locale colaborează cu Comitetul Olimpic Internațional pentru a reduce pe cât posibil riscul de infectare cu coronavirus, numărul de cazuri noi nu scade. Președintele Comitetului Internațional dă asigurări că cei mai mulți dintre participanți sunt vaccinați anti-Covid. 

Tokyo a intrat la începutul săptămânii în a patra stare de urgență, iar Comitetul Olimpic a anunțat desfășurarea Olimpiadei fără spectatori. Forul Internațional a informat că trei persoane au fost testate pozitiv pentru Covid, din circa 8.000 care au ajuns în ultimele două săptămâni și care fac parte din delegațiile țărilor participante la Olimpiadă. Comitetul a mai transmis că persoanele infectate au fost plasate în izolare, iar contacții lor vor intra în carantină. 

Președintele Comitetului Olimpic a minimizat, însă, riscul pe care-l presupune desfășurarea competiției și a mulțumit guvernului și populației Japoniei pentru primire. Dăm asigurări că am depus toate eforturile pentru a pregăti desfășurarea Jocurilor în condiții de siguranță și pentru a face din Tokyo cel mai bine pregătit oraș care a găzduit vreodată întrecerea”.

Tot el a mai anunțat că 85% dintre membrii delegațiilor, precum și aproape 100% din personal este fie vaccinat, fie a trecut prin boală. Circa 70%-80% dintre reprezentanții mass-media sunt și ei vaccinați”.

România va fi reprezentată de 101 sportivi, Mihaela Buzărnescu fiind ultima sportivă care și-a anunțat participarea, chiar astăzi. Jocurile Olimpice, care trebuiau să aibă loc anul trecut, dar au fost amânate din cauza pandemiei, se vor desfășura între 23 iulie și 8 august. 

În Tokyo, oraș cu aproape 14 milioane de locuitori, majoritatea populației este în favoarea unei noi amânări sau chiar a unei anulări a Olimpiadei.

Surse alternative: DPA, France 24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday