Un tribunal norvegian a stabilit vinovăția producătorului american de automobile și a dispus despăgubirea clienților norvegieni cu câte 11.500 de lire sterline. În total, un grup de 30 de persoane s-a adresat instanței.

Decizia nu este una definitivă, iar Tesla poate face apel. 

Actualizarea a fost menită să protejeze bateriile în momentul încărcării, potrivit companiei, dar a afectat performanțele automobilelor Model S produse între 2013 și 2015. Tipul respectiv de baterii nu a mai fost fabricat din 2016. Un proprietar de Model S a precizat pentru un site de știri auto că a observat o scădere a autonomiei, de la 400 de kilometri, la 350, după ce actualizarea a fost instalată.

Cazul este similar cu cel al smartphone-urilor iPhone. În toamna anului trecut, Apple a acceptat să plătească 113 milioane de dolari pentru a închide o anchetă legată de o actualizare care a încetinit intenționat performanța telefoanelor mai vechi, cu scopul de a-i determina pe utilizatori să cumpere produse noi.

Sursa: BBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday