Convorbirea dintre cei doi a durat aproximativ o oră, timp în care președintele încă în exercițiu “l-a flatat, l-a implorat și amenințat” pe republicanul Brad Raffensperger, secretarul statului Georgia și unul dintre cei care s-a ocupat de buna organizare a scrutinului, într-o ultimă încercare de a obține un rezultat favorabil la alegeri. Raffensperger i-a replicat lui Trump că “se bazează pe teorii ale conspirației” în ceea ce privește suspiciunile sale, iar alegerile “s-au desfășurat în deplină siguranță”. 

“Oamenii din Georgia sunt nervoși. Oamenii din toată țara sunt nervoși. Nu este nimic greșit să le spui că ai recalculat voturile. (…) Tu ai habar despre toate neregulile care s-au întâmplat, dar totuși nu le raportezi. Asta este infracțiune. Este un risc mare, și pentru tine, și pentru avocatul tău. (…) Așa că uite, vreau doar asta: să găsim 11.780 de voturi, adică cu unul mai mult decât avem. Pentru că am câștigat acest stat. Ce facem Brad? Am câștigat alegerile și nu este cinstit. Cred că ar trebui să spui că reexaminezi rezultatele”, i-a spus Donald Trump, conform Washington Post. 

Casa Albă și reprezentanții de campanie ai lui Donald Trump au fost contactați de CNN și Reuters pentru a comenta această înregistrare, dar nu au fost de acord să răspundă.

Echipa președintelui în exercițiu a deschis mai multe procese pentru anularea rezultatelor alegerilor din noiembrie, în numeroase state, însă toate demersurile au fost fără succes. Georgia este unul dintre statele considerate cruciale pentru ca Donald Trump să fi putut câștiga alegerile din noiembrie.

Surse alternative: CNN, Reuters, Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday