Sunt vizate 53.822 de mașini cărora li s-a integrat sistemul Full Self-Driving (Beta). Din cauza unei setări, introdusă intenționat de către companie, vehiculele pot circula prin intersecții fără a mai opri, în cazul în care șoferul decide să meargă folosind funcția respectivă pornită. 

Astfel, autovehiculul va trece cu cel mult 9 km/h prin intersecțiile cu semnul “stop”, în anumite condiții (când mașina detectează că traficul este liber, când nu sunt pietoni și bicicliști în intersecții, când vizibilitatea este bună etc).

Drept urmare, autoritățile pentru Siguranța Traficului din SUA au declarat că vor fi retrase unele vehicule de tip Model S și Model X 2016-2022, Model 3 2017-2022 și Model Y 2020-2022. Astfel, Tesla este nevoită să dezactiveze funcția de conducere autonomă pe aceste mașini. Clienții vor fi nevoiți să-și descarce un update pus la dispoziție de companie.

Recent, compania anunța că numărul de mașini din SUA care au funcția FSD activată este de 60 de mii, în condițiile în care erau doar câteva mii în septembrie. De altfel, Tesla a testat o versiune îmbunătățită a software-ului pe drumuri publice, însă atât autoritățile, cât și compania au subliniat că aceste dar producătorul auto și autoritățile au căzut de acord că aceste funcționalități nu fac mașinile complet autonome. 

Tesla susține că până acum, nu au fost accidente provocate de această funcție și nu au existat reclamații cu privire la defecțiunile acestor mașini. 

Surse alternative: CNN, Reuters

Sursa foto: Melpomenem | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday