Administrația Federală pentru Aviație (FAA) a recunoscut Amazon drept „transportator aerian”. Comerciantul urmează să mai rezolve unele formalități legislative, după care își va începe programul-pilot de livrare. Nu a precizat, însă, când și unde va fi lansat.

Amazon testează drone încă din 2013, iar anul trecut și-a dezvoltat flota super-tehnologizată „Prime Air”. Acum, intră pe piața livrărilor autonome, unde va concura cu Wing, un serviciu oferit de Alphabet alături de compania de curierat FedEx, dar și cu United Parcel Service.

Astfel de autorizări sunt o provocare pentru autorități, care nu are un cadru legislativ specific. Există legislație pentru aparatele de zbor operate de oameni, dar nu și pentru dronele autonome. Autoritatea va cere ca dronele să opereze curse prestabilite, pe distanțe relativ scurte și să fie în permanență monitorizate de oameni. De asemnea, va implementa și o limită de zgomot admisă, precum și propriul sistem de monitorizare.

Amazon este în continuă dezvoltare, datorită rezultatelor financiare înregistrate în timpul pandemiei, pe fondul creșterii consumului. În trimestrul al doilea al anului, a raportat un profit de 5,3 miliarde de dolari, cel mai mare de la înființare. Recent, Jeff Bezon a devenit prima persoană a cărei avere a depășit 200 de miliarde de dolari. 

Pe lângă angajarea de persoane, achiziționarea de mașini și tehnologie, retailerul a mutat și pe piața magazinelor fizice, prin deschiderea, în Los Angeles, a „Amazon Fresh”, un supermarket care dispune de coșuri de cumpărături inteligente, care scanează singure cumpărăturile

Surse alternative: Bloomberg, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday