„Make Billionaire Pay Act” ar presupune o singură taxare pentru averile dobândite în perioada 18 martie 2020 – 1 ianuarie 2021, potrivit proiectului depus de Sanders împreună cu alți doi senatori. Dacă legea va trece, banii adunați vor fi folosiți pentru a plăti serviciile medicale care nu sunt acoperite de asigurările de sănătate, timp de un an, pentru toți americanii, potrivit CNBC.

Vor trebui să suporte această taxă „acele persoane ale căror averi au explodat pe timpul pandemiei”, cum ar fi șefii Amazon, Tesla sau Facebook.

Conform calculelor efectuate de CNBC, ar fi supuși taxării 467 de miliardari și s-ar strânge aproximativ 730 de miliarde de dolari, dar cifrele sunt în dinamică, în funcție de veniturile care vor fi acumulate în contextul pandemiei.

Conform unei anexe care însoțește proiectul de lege, Jeff Bezos (Amazon) ar urma să plătească 42,8 miliarde de dolari, Elon Musk (Tesla și SpaceX) 27,6 miliarde, iar Mark Zuckerberg (Facebook) 22,8 miliarde.

Promotor al unor idei etichetate deseori de rivalii săi ca fiind de extremă stânga, democratul Bernie Sanders are o avere de doar 2,5 milioane de dolari, făcută mai ales din câteva plasamente imobiliare, dar și din vânzarea cărților sale.

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday