Michael R. Caputo, care este înalt responsabil și în Departamentul de Comunicare în criza COVID-19, a fost acuzat în mai multe rânduri că vrea să manipuleze rezultatele din buletinele săptămânale privind infectările cu coronavirus pentru ca acestea să se potrivească cu mesajele transmise de Donald Trump. 

Caputo a sugerat că este chiar el în pericol. „Dacă dețineți arme, cumpărați muniție, doamnelor și domnilor, pentru că va fi greu de obținut”, a îndemnat acesta. „Există oameni de știință care NU doresc ca America să se vindece până nu va fi Joe Biden președinte”, a mai declarat Michael Caputo.

Totodată, el a „avertizat națiunea” că există echipe care sunt antrenate și instruite în toată țara pentru a susține o revoltă armată în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile. Caputo a afirmat și că cercetătorii și experții nu vor binele cetățenilor americani, că se comportă „ca niște sfinți”, dar că s-au angajat în „practicarea unei științe putrede”.

Michael Caputo a mai susținut, fără dovezi, că uciderea unui susținător al lui Trump în Portland în luna august, într-o confruntare cu extremiștii de stânga, a fost o strategie pentru a stârni și mai multă violență. „Vă amintiți de susținătorul lui Trump care a fost împușcat și ucis? Acela a fost un exercițiu”, a afirmat Caputo.

Declarațiile au fost făcute într-o sesiune video găzduită de acesta pe Facebook. New York Times notează că, într-o anumită măsură, declarațiile lui Caputo au fost pur și simplu o versiune „amplificată” a remarcilor făcute chiar de Donald Trump.

Atât președintele, cât și secretarul adjunct au catalogat oamenii de știință și oficialii din domeniul Sănătății drept neloiali, au sugerat că alegerile vor fi manipulate și au insinuat că grupurile de stânga complotează în secret ca să incite la violență în Statele Unite.

Zilele trecute, Politico, The New York Times, dar și alte publicații au scris despre modul în care Caputo și un alt asistent din administrație au făcut eforturi pentru a revizui, a întârzia sau chiar a nu publica buletinele de sănătate publică privind COVID-19, pentru a promova ideea că măsurile decise de Donald Trump cu privire la pandemie dau roade. În Statele Unite numărul deceselor de coronavirus se apropie de 200 de mii.

Sursă: New York Times, Businessinsider

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday