Tina Kaidanow, aflată în funcția de secretar de stat american pentru afaceri politico-militare din cadrul Departamentului de Stat american a declarat că oficialii americani ,,încearcă să ofere turcilor o înțelegere a ceea ce putem face cu privire la Patriot”, ca alternativă la posibila achiziţie a rachetelor de producţie rusească S-400, scrie Reuters.

Turcia a trecut de două peste sistemul Patriot în procesul de selecție, alegând mai întâi un sistem chinez, apoi apelând la sistemul rus S-400 în 2017. Reuters precizează că directorii din industrie au declarat că Turcia a căutat mai multe transferuri de tehnologie decât Washingtonul dorea să aprobe anterior.

Oficialii americani și NATO au avertizat în repetate rânduri Ankara că sistemul rus nu poate fi integrat în sistemul NATO de apărare și de apărare antirachetă, iar achiziția sa ar pune în pericol achiziționarea de către Ankara a avioanelor de luptă Lockheed Martin F-35.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday