Congresmanii, atât cei republicani, cât și cei democrați, pregătesc proiecte legislative care să reducă dependența economiei americane de China, care anul trecut a asigurat 18% din totalul importurilor Statelor Unite.

Potrivit Reuters, în mediile puterii de Washington, au loc discuții aprinse, incluisv cu mediul de afaceri, pentru înființarea unui “fond de repatriere” (reshoring fund), proiectat inițial la 25 de miliarde de dolari și care ar trebui să convingă firmele să-și regândească relațiile cu cele chineze.

Președintele Donald Trump promovează de mult timp ideea unei astfel de schimbări, iar pandemia de coronavirus și criza aprovizionării medicale și alimentare din China i-a dat ocazia perfectă pentru a-și pune intențiile în aplicare. În acest sens, Trump a semnat zilele trecute un ordin executiv prin care a împuternicit Agenția de Dezvoltare a SUA capacitatea deplină de a ajuta producătorii americani, cu obiectivul „să producem tot ceea ce America are nevoie pentru noi înșine, iar apoi să le exportăm în lume”. Președintele SUA a subliniat faptul că ordinul se referă inclusiv la producția și exportul de medicamente.

Analiza integrală a Reuters, aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday