O propunere de soluționare preliminară a fost depusă la un tribunal din California și necesită aprobarea unui judecător. Acordul cere, de asemenea, ca Facebook să șteargă datele pe care le-a colectat în mod necorespunzător.

În urmă cu zece ani, utilizatorii au acuzat compania Facebook (redenumită acum Meta) de încălcarea legilor federale și de stat privind confidențialitatea și interceptarea telefoanelor. Concret, ei au susținut că activitatea le-a fost urmărită pe alte site-uri, prin intermediul plug-in-urilor aparținătoare Facebook, cum ar fi butoanele de like. Potrivit plângerii, compania a dat mai departe datele colectate către firmele de publicate, cu scopul plasării de reclame.

Cazul a fost respins în iunie 2017, dar a fost reluat în aprilie 2020 de o curte de apel, care a declarat că utilizatorii ar putea încerca să demonstreze că Facebook și-a exploatat utilizatorii și le-a încălcat intimitatea.

Acordul pentru plata celor 90 de milioane de dolari acoperă utilizatorii din Statele Unite care, între 22 aprilie 2010 și 26 septembrie 2011, au vizitat site-uri web care afișau butonul “like” al rețelei sociale, deși nu făceau parte din grupul Facebook.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday