UPDATE ora 22

Explozia s-a produs la ora 6.30 dimineața, iar FBI, care a preluat ancheta a determinat că a fost vorba de o bombă, pusă cu intenție.

Poliția a stabilit că în dimineața zilei de Crăciun în zona în care avea să aibă loc explozia s-au auzit împușcături, iar rezidenții au alarmat autoritățile.

Când polițiștii se aflau deja în zonă din rulota parcată pe stradă a început să fie difuzată în buclă o înregistrare în care o voce feminină avertiza că trebuie evacuată zona. Acest lucru le-a permis ofițerilor să bată la ușile clădirilor și să îi îndepărteze pe locuitorii cartierului.

Așa se și explică numărul mic al victimelor (doar trei răniți ușor) deși deflagrația, foarte puternică a demolat parțial una dintre clădiri. Anchetatorii verifică totuși probe care par a fi rămășite ale unei persoane care ar fi fost spulberată de explozie, dar nu este clar dacă aceasta s-a aflat în interiorul rulotei în momentul deflagrației.

Update ora 17:50 Serviciul de poliție a informat pe Twitter că “din cercetările noastre, în colaborare cu FBI și Biroul Federal pentru Arme de Foc, reiese că acest act pare a fi unul provocat intenționat. Polițiștii restricționează trecerea prin zona respectivă. Investigațiile continuă”.

Martorii spun că la ora locală 6.30 clădirile din jur au fost zguduite de explozie și pe imaginile difuzate pe internet se vede că una dintre ele se prăbușește parțial.

Departamentul de urgențe Metro Nashville a declarat pentru postul de televiziune Nashville WKRN că un vehicul de agrement parcat (o rulotă) a explodat și a avariat mai multe clădiri. Sunt raportate deocamdată trei persoane rănite ușor, dar nu se cunoaște natura incidentului.

Imaginile postate de oficiali pe Twitter arată un incendiu pe stradă, iar pe fundal se aud alarme și oameni care strigă. Câteva mașini au luat foc.

Oamenilor li s-a spus să evacueze zona și la fel au primit ordin și echipajele de pompieri, pentru a face loc geniștilor. Aparent, aceștia caută posibile bombe, deși nu este clară cauza exploziei inițiale.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday