SUA. Curtea Supremă a stabilit că Google nu a încălcat legea drepturilor de autor când a folosit codul sofware al companiei Oracle, pentru a dezvolta sistemul de operare Android: ”Limitarea creativității programelor ar dăuna publicului”.

Curtea Supremă a dat câștig de cauză Google, într-un proces care s-a întins pe parcursul a mai bine de zece ani. Instanța a stabilit că dreptul de autor asupra codului ar dăuna publicului prin ”limitarea creativității viitoare a noilor programe. Oracle ar deține singur cheia”.

Potrivit presei internaționale, în cazul în care Oracle ar fi câștigat în instanță, urma să primească despăgubiri de circa 30 de miliarde de dolari.

Oracle a intentat procesul în anul 2010, când a acuzat compania din portofoliul Alphabet că i-a plagiat peste 11 mii de linii de cod, precum și modul în care acestea sunt organizate, pentru a crea Android, sistem de operare pentru telefoanele inteligente.

Google a precizat la acel moment că a folosit anumite elemente din codul respectiv, pentru a opera un program de computer sau o platformă, aspecte neprotejate de legea federală a proprietății intelectuale.

Surse alternative: Reuters, CNN.

Sursa foto: quietbits//Dreamsteam.

Folosim cookies