Roger Stone, consilierul politic al președintelui Donald Trump, a fost condamnat la 40 de luni de închisoare (trei ani și patru luni), anunță CNN. Judecătoarea Amy Berman Jackson l-a condamnat pentru mărturie mincinoasă în Congresul american, influențare de martori, precum și de obstrucționarea anchetei de destituire a președintelui american. În final, Donald Trump a fost achitat de către Senatul SUA. Acesta fusese anchetat pentru acuzația că a făcut presiuni asupra autorităţilor ucrainene, condiționând un ajutor financiar de declanşarea unei anchete împotriva lui Joe Biden, potenţialului său contracandidat democrat la prezidențiale.

În cazul lui Stone, procurorii au cerut inițial închisoare de la șapte până la nouă ani, dar procurorul general William Barr a retras această recomandare la câteva ore după ce Trump a reclamat, prin intermediul unei postări pe Twitter, faptul că pedeapsa este una prea dură. Însă în urma deciziei lui Barr, patru procurori s-au retras din dosar. Doi noi supraveghetori ai Procuraturii din SUA au intervenit pentru a gestiona sentința, iar o nouă notă de condamnare a fost elaborată. În ea s-a precizat că sentința a fost redusă la 40 de luni.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday