Toți angajații școlilor publice din New York vor fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului, a anunțat primarul Bill de Blasio, după ce Agenția americană a Medicamentului a aprobat complet folosirea vaccinului Pfizer.

Potrivit lui De Blasio, Departamentul de Sănătate din New York va emite în curând un ordin prin care să solicite tuturor angajaților școlilor publice – inclusiv profesorilor, directorilor și personalului auxiliar- să facă cel puțin prima doză de vaccin până pe 27 septembrie.

Anterior autorizării depline a vaccinului Pfizer, primarul a anunțat că toți angajații școlii vor trebui fie să se vaccineze, fie să se testeze săptămânal, dar cea mai recentă actualizare elimină opțiunea utilizării testelor. Autoritățile nu au oferit detalii despre sancțiunile pentru cei care refuză să se vaccineze.

Pentagonul va stabili în curând un program pentru vaccinarea obligatorie a militarilor împotriva coronavirusului. Secretarul apărării, Lloyd Austin, a declarat anterior că serul anti-Covid va fi introdus pe lista vaccinurilor obligatorii. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a detaliat aceste planuri: “Acum că vaccinul Pfizer a fost aprobat definitiv, departamentul este pregătit să emită îndrumări actualizate care să impună vaccinarea tuturor membrilor serviciului militar”, iar planul detaliat va fi furnizat în zilele următoare.

Decizii similare sunt așteptate în mai multe sectoare, atât private, cât și publice, acum că FDA a emis aprobarea completă a vaccinului anti-Covid produs de Pfizer.

Surse alternative: The Guardian, AP.

Sursă Foto: Millafedotova | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday