Este un al doilea pas pe care CDC îl face pentru stimularea vaccinării, după ce, la începutul lunii, a permis întâlnirile în spații închise, dar numai între persoane vaccinate. Acum, persoanelor vaccinate li se permite să renunțe la masca de protecție în timp ce se plimbă în aer liber, cu condiția să nu fie în spații aglomerate, dar și să ia masa în restaunate aer liber (la terase) alături de persoane din alte familii, chiar dacă printre acestea se află și persoane nevaccinate.

”Această nouă recomandare este un pas înainte pentru a-i ajuta pe americanii imunizați complet să revină la activitățile la care au renunțat din cauza pandemei, fiind în același timp conștienți de riscul de transmitere a coronavirusului”, a completat Centrul american pentru Protecția și Combaterea Bolilor (CDC).

Experții Centrului au spus că și persoanele nevaccinate pot participa fără mască la unele activități în aer liber, dar numai atunci când sunt cu persoane vaccinate. 

În Statele Unite au fost vaccinate până acum cu cel puțin o doză 140 de milioane de persoane (40% din populație) dintre care 95 de milioane (29%) au primit și a doua doză.

Potrivit CDC, numărul de cazuri noi identificate în ultima săptămână a scăzut cu 18% față de săptămâna anterioară.

Surse alternative: Reuters, AP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday