Chiar dacă pandemia a redus semnificativ producția industrială, perioada de „recuperare” din vară s-a materializat în cea mai mare creștere de la un trimestru la altul a PIB-ului, din anii 40 de când Departamentul pentru Comerț ține evidențele.

Cu toate că recuperarea este una istorică, producția totală nu a ajuns la nivelul dinainte de pandemie. În acest sens, ar fi fost nevoie de o recuperare de cel puțin 46%, din cauza efectului de raportare la o bază mai mică. Anualizată, creșterea a fost de 33,1% în T3, față de o scădere de -31,4% în T2. Cifrele ar putea suferi anumite corecții, în lunile următoare.

Rezultatele financiare bune au fost susținute de redeschiderea economiei și de repornirea consumului. Totuși, perspectiva unei evoluții în V a economiei pălește, consideră analiștii, în condițiile în care cheltuielile cu salariile, plățile cu cardul de credit sau indexul de achiziție al managerilor și-au încetinit ritmul de creștere în august, iar jumătate dintre americanii care și-au pierdut jobul de la declararea pandemiei sunt în continuare șomeri.

Economiștii consideră că o recuperare completă ar putea dura ani de zile, iar perspectiva pare a fi confirmată de amploarea pe care o ia valul doi al pandemiei, atât în SUA, cât și în Europa.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday