Guvernul american a separat cel puțin 2000 de copii de părinții lor la frontieră, de când a fost implementată o politică prin care se impun astfel de măsuri.

Din 19 aprilie până în 31 mai, 1995 de minori care călătoreau cu 1940 de adulți au fost separați din cauza acestei politici, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă, Jonathan Hoffman, într-o teleconferință.

  Convorbirea telefonică a avut scopul de a apăra decizia administrației Trump de a pune sub acuzare orice adult care trece frontiera ilegal, față de modul în care se acționa în trecut, când părinții erau trimiși împreună cu copiii la tribunal pentru a rezolva problemele de migrație. Departamentul pentru Securitate Internă a declarat și că că urmăririle penale s-au dublat.

  „Luăm decizii bazate pe posibilitatea de a reţine şi pe abilitatea tribunalelor de a gestiona aceste cazuri, dar nu mai facem excepţii pentru anumite categorii de persoane”, a declarat un reprezentant al Departamentului pentru Justiție.

https://edition.cnn.com/2018/06/15/politics/dhs-family-separation-numbers/index.html

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday