Valorile IQ au scăzut în mod constant în ultimele decenii, nu pe fond genetic, ci datorită mediului înconjurător, potrivit unui studiu realizat în Norvegia și citat de CNN.

Cercetătorii norvegieni au analizat scorurile IQ ale bărbaților norvegieni născuți între 1962 și 1991 și au constatat că scorurile au crescut cu aproape 3 puncte procentuale în fiecare deceniu pentru cei născuți între 1962 și 1975, dar au înregistrat apoi un declin constant după 1975. Autorii notează că studii similare din Danemarca, Marea Britanie, Franța, Olanda, Finlanda și Estonia au demonstrat de asemenea o tendință descendentă.

,,În opinia noastră, trebuie să recunoaștem că, în timp oamenii sunt expuși la diferite experiențe intelectuale, cum ar fi schimbările în utilizarea tehnologiei, iar acest lucru contribuie și la nivelul de IQ”, a declarat pentru CNN Robin Morris, profesor de psihologie la Kings College, în Londra.

https://edition.cnn.com/2018/06/13/health/falling-iq-scores-study-intl/index.htmlutm_source=fbCNN&utm_medium=social&utm_content=2018-06-13T19%3A29%3A05&utm_term=link

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday