Studiul, condus de Adam Hampshire, de la Imperial College London, a analizat peste 84.285 de persoane. În cazul unor pacienți care au avut forme severe, dar s-au vindecat, boala este asociată cu deficiențe cognitive severe, care persistat luni de zile după vindecare, având deficiențe în a-și aminti diferite cuvinte sau să rezolve puzzle-uri simple, folosite pentru evaluarea performanțelor creierului persoanelor care suferă de Alzheimer.

„Analizele noastre demonstrează că există consecințe cognitive cronice în cazul coronavirusului” a transmis grupul de cercetători.

Cu toate acestea, rezultatele nu au fost încă revizuite de o echipă independentă de oameni de știință, motiv pentru care chiar Hampshire cere prudență în tragerea unor concluzii ferme: „Nu am putut determina care erau capacitățile cognitive ale persoanelor studiate, înainte ca ele să fie infectate, nici dacă disfuncționalitățile pot fi depășite printr-un proces de recuperare de durată”.

Sursa: Reuters

Foto: Unsplash/ Robina Weermeijer

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday