”Această traiectorie a muncii de acasă și a consumului crescut de gaze în casă ar putea fi cu adevărat critică pentru poluarea aerului și, de asemenea, pentru schimbările climatice. Modul în care ne încălzim casele trebuie să se schimbe dacă vrem să ajungem la emisii de carbon zero până în 2050″, spune Jess Ralston, autorul studiului publicat de Unitatea de Informații despre Energie și Climă din Marea Britanie (ECIU).

În Anglia majoritatea locuințelor sunt încălzite cu gaz natural, care eliberează oxid de azot (NO) și dioxid de carbon. În toată țara există 21 de milioane de centrale pe gaz și mai puțin de 5% din locuințe sunt încălzite de surse cu emisii reduse de carbon.

Încălzirea locuințelor reprezintă aproape 37% din emisiile totale de carbon din Marea Britanie. Potrivit prognozelor ECIU consumul centralelor termice pe gaz va crește cu 56% în această iarnă, rezultând o creștere cu 12% a emisiilor de oxid de azot, anihilând practic tot efortul făcut în ultimii doi ani pentru reducerea emisiilor cauzate de trafic. 

“În anii următori poluarea ar putea crește atât ca urmare a încălzirii caselor, cât și din cauza traficului, dacă tot mai mulți oameni lucrează de acasă, iar cei care totuși merg la serviciu o fac mai mult cu mașina personală decât cu transportul public”, mai spune Ralston.

Guvernul britanic urmează să facă publică luna viitoare strategia de reducere a emisiilor de carbon rezultate din încălzirea caselor.

Sursa: Sky News.

Sursa foto: Julian Hochgesang//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday