Studiul s-a desfășurat pe 14.500 de persoane din 16 statele Europei de Vest, între care Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania sau Elveția. Rezultatele au arătat că 63% dintre participanți ar lua în considerare augmentarea corpului. Totuși, cei mai mulți cred că numai cei cu venituri mari își vor putea permite astfel de implanturi.

În Regatul Unit, Franța sau Elveția, această idee a fost susținută de mai puțini respondenți (25%, 32%, respectiv 36%), în vreme ce în Portugalia și Spania, procentele au trecut de 60%.

Persoanele intervievate de Kaspersky și-au manifestat însă îngrijorările față de efectele negative pe care le-ar putea aduce această tehnologie, de la afectarea societății până la exploatarea sa de către hackeri.

Directorul pentru cercetări al filialei europene Kaspersky, spune că „Augmentarea corpului uman este unul dintre cele mai semnificative trenduri din zilele noastre. Entuziaștii deja explorează limitele a ceea ce e posibil, însă avem nevoie de un consens în privința standardelor pentru a fi siguri că augmentarea își atinge potențialul maxim cu minimizarea riscurilor”.

Elon Musk testează deja augmentarea, prin compania Neuralink, care a implantat, timp de două luni, un cip de mărimea unei monede pe creierul unui porc. Neuralink are ca țintă tratarea bolilor prin aceste tipuri de implanturi.

Sursă alternativă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday