Studiul a fost condus de Institutul pentru Statistici în Sănătate și Evaluare (IHME) al Universității din Washington. Cercetătorii au arătat că în aprilie coronavirusul omora 0,9% dintre persoanele infectate, iar acum procentul este de 0,6%. 

Progresul se datorează schemelor mai bune de tratament, precum și mai bunei întrebuințări a anticoagulantelor și a sistemelor de oxigenare. În această perioadă, au fost recunoscute ca eficiente împotriva COVID-19 noi medicamente, cum ar fi dexametazona pe bază de steroizi. De asemenea, perspectiva unui vaccin eficient dezvoltat de compania Pfizer a dat speranțe comunității medicală.

Specialiștii au recunoscut că le-a fost greu să determine exact probabilitatea de deces în urma contaminării, întrucât nu toate persoanele decedate din cauza virusului SARS-Cov-2 sunt identificate și foarte mulți pacienți nu au simptome.

Altă concluzie a studiului: pentru fiecare an de vârstă în plus, riscul de deces în urma infectării crește cu 9%. Însă per total, prin cumularea tuturor categoriilor de vârstă, se menține rata de 0,6%.

Profesorii de la IHME prognozează că maximul deceselor zilnice se va înregistra la jumătatea lunii ianuarie 2021 și că până la 1 martie circa 440 de mii de americani vor fi răpuși de boală.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Mufid Majnun//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday