Realizat în august de o firmă internațională de consultanță specializată în organizarea spațiului de lucru, cu birouri în SUA, Europa și Asia, studiul mai arată că aproximativ 87% dintre tineri vor o mai mare marjă de negociere cu angajatorul a orelor de lucru, dar și despre locul de unde lucrează. 

Studiul mai arată că cei mai tineri (18-24 de ani, nu intră în categoria milenialilor), aflați la început de drum, preferă chiar mai mult decât generația anterioară să nu meargă la birou și să lucreze astfel de acasă. Doar 59% dintre aceștia spun că le lipsește “biroul de la locul de muncă”, față de 80% în rândul generației milenialilor.

Înainte de pandemie, doar 29% dintre angajați spuneau că au acces la contracte de muncă flexibile. Acum, doar 7% mai cred că nu vor putea lucra fără un orar fix în viitor. 

Milenialii din Marea Britanie cred că săptămâna de lucru de 38 de ore este prea lungă, 86% dintre ei preferând să lucreze mai puțin. Angajații de peste 35 de ani spun însă că săptămâna de lucru de 38 de ore este ideală. 

Consultanții se așteaptă ca aceste tendințe să se consolideze și să rămână și după pandemie, atunci când lumea se va apropia de o eventuală “normalitate”, iar angajatorii vor fi nevoiți să țină cont de aceste aspecte în momentul în care negociază un contract cu un viitor angajat tânăr, dacă vor dori să-l păstreze în echipă pe termen lung.

Surse alternative: Refinery29, Studiul Workthere

Foto: Unsplash/Brook Cagle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday