Datele prezentate în raportul Global Findex publicat de Banca Mondială arată că la nivel global, 69% dintre adulți au un cont bancar prin care economisesc, plătesc facturi sau accesează credite.

Potrivit datelor analizate de Banca Mondială, România este lider în regiune la primirea salariilor prin alte metode decât viramentul bancar.

Lipsa digitalizării în sistemele publice este unul din factorii care determină ca o treime dintre pensionarii din România să primească pensia lunară în mână și nu pe card: ,,În Europa și Asia Centrală digitizarea plăților pentru pensiile din sectorul public ar putea avea un impact mare. În Rusia și Ucraina aproximativ un sfert din adulții primesc astfel de plăți în numerar. În România, o treime”, se precizează în raport.

58% dintre adulții din România dețin un card bancar. Olanda și Norvegia au, potrivit raportului, o rată de 100%, în timp ce Elveția, Spania, Singapore, Portugalia și Noua Zeelandă sunt câteva dintre țările care depășesc 90%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday