Statele Uniunii Europene au aprobat în unanimitate un plan de a impune tarife vamale în valoare de 2,8 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) produselor provenite din SUA, după ce Washingtonul a aplicat taxe suplimentare pentru oţelul şi aluminiul din UE, au declarat surse pentru Reuters.

Măsurile trebuie aprobate de Comisia Europeană, pe 20 iunie, iar acestea ar trebui să intre în vigoare la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii iulie.

Comisia a propus introducerea unor tarife de 25% pe produse americane precum suc de portocale, wiskey-ul de Kentucky (bourbon), blugi şi motociclete, ca răspuns la ceea ce consideră măsuri ilegale ale Statelor Unite, care afectează exporturi  europene în valoare de 6,4 miliarde de euro.

Canada a anunţat că va impune măsuri similare pentru exporturi americane, de 16,6 miliarde de dolari canadieni (12,9 miliarde dolari), de la 1 iulie.

Mexicul a aplicat la rândul său, săptămâna trecută, tarife vamale pentru produsele americane, inclusiv oţel, carne de porc şi bourbon.

https://www.reuters.com/article/us-usa-trade-eu/eu-nations-back-retaliating-against-u-s-steel-tariffs-idUSKBN1JA27W

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday