Purtătorul de cuvânt al guvernului a anunțat că fabricarea și vânzarea de produse de unică folosință din plastic va fi interzisă începând cu luna iunie. Mișcarea vine după ce mai mulți elefanți și cerbi au murit din cauza deșeurilor. La autopsia animalelor s-a constatat că acestea au ingurgitat plastic, combinat cu deșeuri alimentare, lucru care le-a cauzat decesul.

Autoritatea pentru protejarea elefanților a salutat decizia, însă a adăugat că interzicerea ar trebui extinsă și la pungile de plastic biodegradabile. “Aceste pungi intră în alimentația elefanților și a faunei sălbatice și acesta nu este un lucru bun.

În Sri Lanka elefanții sunt o specie protejată prin lege, însă, cu toate acestea, aproximativ patru sute mor anual din cauza interferenței oamenilor. Ca urmare a micșorării habitatului natural, elefanții au început să caute hrană în sate, iar mulți dintre aceștia mor din cauza faptului că mănâncă din gropile de gunoi, care sunt pline de plastic.

De asemenea, zeci de cerbi sălbatici au murit din cauza deșeurilor de plastic în nord-estul țării, acum cinci ani, ceea ce a determinat guvernul să interzică aruncarea gunoiului în apropierea rezervațiilor din junglă.

Sursa: France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday