Un nou bilanț negativ în Spania. Autoritățile anunță că au decedat încă 514 persoane într-o singura zi din cauza coronavirus. Bloomberg notează că este cea mai mare creștere până astăzi. În total, sunt 2769 de decese și peste 39 de mii de cazuri confirmate.

Premierul Pedro Sanchez a avertizat în weekend că urmează ca numărul îmbolnăvirilor să crească considerabil și le-a cerut spaniolilor „să fie puternici”. Țara se află deja în cea de-a doua săptămână de carantină, măsuri ce urmează să continue până pe 11 aprilie, cu restricții severe. Poliția patrulează străzile și armata ajută la mutarea pacienților.

Ministrul Sănătății de la Madrid anunța luni că numărul morților din cauza infectării cu COVID-19 a trecut de două mii, după ce în ultimele 24 de ore au murit 462 de persoane, anunță Reuters. În total, numărul deceselor din cauza coronavirusului în țara din Peninsula Iberică a ajuns la 2.182.

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia, și a patra la nivel mondial. Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 33.089, față de 28.572 duminică.

La nivel global, aproape 350 de mii de persoane au fost infectate și peste 15 mii au murit. Dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus, o sută de mii s-au vindecat.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday