Guvernul spaniol anunță că nu va tolera încercările violente de intrare în țară a migranților, ca răspuns la criticile privind întoarcerea unui număr de 116 migranți ilegali în Maroc, după ce au forţat gardul de protecţie a unei enclave spaniole din nordul Africii, scrie Reuters.

„Spania și Marocul au vrut să transmită un mesaj clar către organizațiile criminale, care fac trafic de persoane. Nu vom permite imigraţia ilegală, care ne atacă ţara şi forţele de securitate”, a spus ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska, într-o comisie parlamentară, citat de Reuters.

Migranții africani au încercat de ani de zile să intre în Europa, forțând gardurile de la graniţa dintre Maroc şi cele două teritorii spaniole, Ceuta şi Melilla.

„Politica de imigrare a guvernului sa bazat pe solidaritate, umanitate și securitate, iar migranții întorși au fost asistați”, a spus Grande-Marlaska.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday