În ultimul sondaj referitor la mandatul de președinte al lui Donald Trump (realizat în perioada 4-15 ianuarie), numai 34% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de activitatea sa, cel mai mic procent obținut de președinte într-un astfel de demers, notează Gallup. Analiștii americani pun acest rezultat pe seama declarațiilor făcute în jurul evenimentelor petrecute pe 6 ianuarie, când susținătorii săi au pătruns forțat în Capitoliu, în ziua în care Congresul certifica victoria lui Joe Biden.

Precedentul record negativ (35%) s-a înregistrat spre finalul anului 2017, când oficialii Departamentului de Justiție au acuzat mai multe persoane din anturajul său că au primit ajutor din partea Rusiei, în campania electorală. Apogeul, însă, l-a înregistrat chiar după ce a trecut cu bine de primul proces de punere sub acuzare, la începutul anului trecut. În sondajele de atunci, 49% dintre americani s-au declarat mulțumiți de activitatea lui Trump. Însă procentul au scăzut iarăși până la 40%, pe fondul protestelor Black Lives Matter din vară.

Luând în considerare rezultatele tuturor sondajelor de acest gen, media generală care rezultă este de numai 41%, cea mai mică înregistrată de un președinte american de când Gallup ține statistica, adică din 1938. Compania de sondare notează că Donald Trump este singurul președinte care nu a depășit în niciun sondaj pragul psihologic de 50%.

Considerând media tuturor sondajelor efectuate în cei patru ani de mandat, numai 7% dintre susținătorii Partidului Democrat au fost mulțumiți de activitatea lui Trump, față de 88% dintre cei ai Partidului Republican. Este, de asemenea, un record în privința polarizării electoratului.

Sursa: Gallup

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday