Senatorii din comisiile de specialitate au decis scutirea a circa o sută de companii de stat de la obligația managementului corporativ. Decizia a fost luată în contextul în care judecătorii CCR au constatat că majoritatea parlamentară a ignorat principiul bicameralismului prin adoptarea legii, având în vedere că proiectul avea în vedere inițial doar exceptarea companiilor din industria de apărare, potrivit Profit.ro.

Judecătorii CCR au arătat atunci că includerea „companiilor de apă și transport” contravine normelor legislative în vigoare.  au arătat că includerea „companiilor de apă și transport”, fără o nominalizare exactă, contravine normelor legislative în vigoare.

Astfel, potrivit Profit.ro, senatorii au decis să țină cont doar de o parte a deciziei Curții, și să elimine din lege atât scutirea „companiilor de apă și transport”; cât și posibilitatea ca, ulterior, Guvernul să poate decide prin hotărâre scutirea altor compani de stat de la obligația mangamentului corporativ.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday