Antonio Guterres spune că închiderea școlilor în 160 de țări a afectat un miliard de elevi, iar 40 de milioane de preșcolari nu mai merg la grădinițe. Pe lângă aceștia, alți 250 de milioane de copii abandonaseră școala înainte de pandemie, iar în țările sărace numai un sfert dintre absolvenți au la finalul liceului aptitudini de bază.

“Acum trăim o catastrofă generațională, ce poate irosi potențialul uman, poate compromite decenii de progres și adânci inegalitățile. Odată ce transmiterea locală a virusului va fi sub control, readucerea copiilor în instituțiile de învățământ în condiții de siguranță trebuie să fie cea mai importantă dintre priorități”, a mai spus secretarul general al ONU.

Recomandarea ONU privind reluarea activităților educaționale vine pe fondul unor dezbateri aprinse din SUA, unde președintele Donald Trump face presiuni pentru redeschiderea școlilor, în ciuda creșterii numărului de cazuri de coronavirus în numeroase state și a opoziției făcute de o parte a profesorilor și părinților.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday