Au fost reținuți Mark Braun, fostul director executiv, alături de contabilul-șef și directorul departamentului financiar. Cei trei au fost arestați în baza unei declarații a unui martor și sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional care avea ca scop înșelarea investitorilor, prin falsificarea unor conturi. Procurorii îi mai acuză și de manipularea pieței, raportări false și abuz de încredere, conform Reuters.

Braun a mai fost arestat și luna trecută, sub acuzația că a falsificat situația financiară. În baza rapoartelor falsificate, care confereau o situație stabilă pe bursă, Wirecard a accesat un împrumut de 3,2 miliarde de euro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Munchen a declarat: „Era clar, încă cel puțin de la finalul lui 2015, că Wirecard funcționa pe  pierdere”.

Procesatorul de plăți a depus la finalul lunii cererea de intrare în insolvență. De la valoarea maximă atinsă de 28 de miliarde de dolari, acum compania mai valorează 220 de milioane de euro.

Sursa Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday